Juni 2020

Op 3 juni ging de fietsclub naar Marken. Maar eerst op de pont naar Noord, met mondkapjes.September 2018

Op 4 September: wij waren een rondje Muiden, Weesp, Abcoude, Oudekerk a.d. Amstel en via Amstel weer terug, alwaar we bij De IJsbreker belandden voor een afzakkertje.De bollenvelden april 2018

In april fietste de fietsclub naar de bollenvelden. Het weer was fantastisch, de kleuren prachtig.

De sluizen van IJmuiden 15 juni 2017


Onze fietsclub is zeer levendig!
We hebben een fantastische dag gehad. Over het Brettenpad, door Spaarnwoude naar het prachtige dorpje Oud Velsen en de interessante sluizen van IJmuiden. Toen we na 40 km fietsen zaten te genieten van een heerlijk visje op een terras in IJmuiden, besloten we de hele weg terug te fietsen. Door de duinen via Santpoort naar Spaarndam en terug naar Amsterdam. Na 70 km kwamen we zeer voldaan van onze inspanning en van deze heerlijke dag weer thuis.
In juli wordt er weer een tocht uitgezet.
De Fruittuin van West

De fietsclub is tijdens de fietstocht op 7 juli beland in Fruittuin West. Een geweldige plek. Al het fruit en de gewassen die daar groeien zijn bestemd voor de zelfoogst: zelf plukken, afwegen en betalen. Er lopen ongelooflijk veel kippen rond waarvan je de eieren zelf kunt rapen. Verser kan je ze niet hebben. Er is ook een winkel waar biologische producten uit de regio worden verkocht. Kopje koffie met taart in het tuincafe en je fietstocht kan niet meer stuk. Voor meer info kijk op fruittuinvanwest.nl. Een absolute aanrader.

De tweede tocht:

We gaan de Osdorproute volgen. Via het Westerpark en de Brettenzone, fietsen we in de buurt van Halfweg en Zwanenburg langs de landelijke Osdorperweg, via het plaatsje Lijnden, naar de Lutkemeerweg, waar we van harte welkom zijn bij Zorgboerderij de Boterbloem. Vervolgens fietsen we in een grote lus weer richting Amsterdam. De route is in totaal ongeveer 32 km. Datum: donderdag 7 juli

Verslag eerste Fietstocht langs Buurtboeren op 19 mei 2016

Wat hebben we een leuke, informatieve, mooie en gezellige tocht gemaakt! 
Om 11 uur vertrokken we met 6 deelnemers: Lizzy, Leny, Liesbeth, Ineke, Ada en ik (Lilian) om de Amstelroute te gaan fietsen. Het weer was perfect, niet teveel bewolking, niet teveel wind, niet te warm.
Op weg naar Ouderkerk aan de Amstel kwamen we al gauw bij een zorgboerderij aan, waar we allerhartelijkst werden ontvangen, ondanks dat hij niet geopend was deze dag. We hebben er een heerlijk biologisch sapje gedronken. Na Ouderkerk bezochten we de Wijngaard De Amsteltuin. Een zorgboerderij, tot in de puntjes verzorgd, met een mooie tuin met 1,5 hectare druivenranken. Ze maken er heerlijke witte, bruisende rosé en rode wijn, die ze elders laten bottelen. Er worden hier ook vergaderingen, feesten of wijnpoeverijen gehouden. Een prachtig bedrijf waar we ook zeer gastvrij werden onthaald. Op het heerlijke terras hebben we genoten van onze meegebrachte broodjes. Natuurlijk hebben we er wijn gekocht (website: www.amsteltuin.nl).
Bij Nes aan de Amstel kwamen we bij Boerderij Kerkzicht aan. Helaas is deze zorgboerderij alleen op zaterdag open, maar we werden zeer vriendelijk en uitgebreid te woord gestaan. Op weg naar Bovenkerk kochten we heerlijke boeren-, geiten- en ook daslookkaas. In het Amsterdamse bos aangekomen hebben we de dag afgesloten met een borrel. 
Onze fietstassen zaten inmiddels vol met allerlei heerlijkheden zoals: honing, stroop, biologische sappen, wijn, kazen, rundvlees, boeren jongens enz.
We hebben genoten van een heerlijke fietstocht langs de prachtige Amstel en ook vooral van elkaars gezelschap. We hebben veel dingen geleerd en leuke adressen, recepten, verhalen en ideeën uitgewisseld. Iedereen was uiterst tevreden. Om half 6 waren we weer terug in onze Jordaan. In totaal hebben we 45 km gefietst en dat was goed te doen met alle onderbrekingen. We kijken uit naar de volgende tocht, die Ada gaat organiseren.  .


Dit zijn nog niet eens alle tropheeën die we verzameld hebben!


Het begin:

Ik ben op het idee van de fietsclub gekomen door het boek: "Lekker lokaal" van Jobien Groen.

In dit boek staan niet alleen lekkere recepten, maar er zijn ook 6 fietsroutes van 30 tot 35 km uitgestippeld, die door de natuur leiden naar verschillende boerenbedrijven die vanaf april te bezoeken zijn. Dit zijn vooral biologische boeren die van alles te koop hebben, o.a. groenten, granen, honing, kazen, zuivel, wijnen, rundvlees, paddenstoelen, pompoenen, fruit, noten, tulpen enz. enz.
Op elke route zijn er zo'n 3 tot 4 bedrijven die bezocht kunnen worden.

Sommige routes beginnen buiten Amsterdam, maar wel bij een station, bijvoorbeeld Zaandam of Purmerend of Hoofddorp. We zullen moeten afspreken hoe we daar dan met onze fiets komen of dat we daar een OV-fiets huren.

Zullen we elke maand één fietstocht maken?

Voor de eerste keer leek mij de Amstelroute erg leuk om te doen. Deze start en eindigt bij het Amstelstation. Loopt langs de Amstel naar Ouderkerk, Nes aan de Amstel, via Hollandsedijk naar het Amsterdamse Bos en terug naar het Amstelstation. Die route is 35 km.

Op deze route kunnen we i.i.g. een wijngaard, een kaasboerderij en een geitenboerderij bezoeken. De dag dat deze allemaal open zijn is donderdag.
Daarom wil ik voorstellen dat we donderdag 19 mei voor de eerste keer gaan fietsen.

Laten we om 11 uur beginnen op een later te bepalen startpunt. Dan kunnen we vóór het avondeten weer thuis zijn. 

Neem wat te drinken mee. Onderweg kunnen we wel ergens lunchen.

Neem je fietstas mee voor de lekkere aankopen onderweg.

Hartelijke groet en alvast veel voorpret!

Lilian